Grand TV

Grand produkcija ili Grand TV uživo direct produkcija (srpski: Grand produkcija) je privatna tvrtka osnovana 1998. godine sa sjedištem u Beogradu koja se bavi glazbenom i televizijskom produkcijom. Čelni čovjek tvrtke je Saša Popović, bivši član Sweet Sina, benda koji je pratio pjevačicu Lepu Brenu 1980-ih.

Grand Production je tvrtka koja se bavi glazbenom i televizijskom produkcijom. Sjedište tvrtke je na Novom Beogradu, a Televizijski studiji u Košutnjaku. Direktor tvrtke je Saša Popović. Registrirano je kao društvo s ograničenom odgovornošću (LLC). Dom je najprodavanijih umjetnika iz područja balkanske narodne i pop-folk glazbe. Značajan broj renomiranih domaćih estradnih zvijezda, na čelu s Lepom Brenom, već godinama izdaje Granda.

Izdavačka kuća proizvodi masovno gledane tjedne televizijske emisije poput: Fantastična emisija, Narod pita, Zvezde Granda, koje se emitiraju na Prvoj srpskoj televiziji za Srbiju, OBN televiziji za BiH i Kanalu 5 za Makedoniju. U ovim emisijama predstavljamo sadašnje i buduće zvijezde Grand produkcije. Grand TV besplatno također organizira Grand Festival (Grand National Television).

 

Mnogo muzike I zabave samo na našoj web stranici

Veliku produkciju su 1998. godine osnovali Saša Popović i Lepa Brena, članovi nekadašnjeg popularnog jugoslavenskog sastava Slatki greh. Iste godine ZaM-ova glazbena produkcija promijenila je vlasnika, zbog čega su Popović i Brena napustili Zam i pokrenuli vlastitu produkcijsku tvrtku. Dana 3. prosinca 1998. prikazana je prva zabavno-glazbena emisija pod nazivom Grand Show, a taj se datum uzima kao Grandov rođendan. Prvih godina najvažnija voditeljica bila je Suzana Mančić . Uz Grand Show, ubrzo se počela emitirati i Grand Parade.

Trenutno jedan od najuspješnijih regionalnih lovaca na glazbene talente prikazuje se na Prvoj srpskoj televiziji u Srbiji, Novoj BH u Bosni i Hercegovini, Novoj M u Crnoj Gori i Kanalu 5 u Makedoniji. Također, sve emisije dostupne su na službenom Youtube kanalu produkcije. U sezoni 2018./19. na Grand TV uživo članovi žirija automatski licitiraju za mogućnost da postanu mentor tog natjecatelja glasanjem za određenog kandidata, pa se osim natjecatelja međusobno natječu i članovi žirija sa svojim timovima suradnika.