Alfa TV

O Alfa TV-u

Alfa TV (makedonski: Alfa Tv) ekskluzivna je TV postaja u sjevernoj Makedoniji. Njegov bazni kamp je u Skoplju, a šef programa do 2018. bio je Ljubomir Nikolovski. Od 2018. godine načelnik je Vasko Eftov.

Stanica se smatra snažnom u odnosu na prethodnog premijera Nikolu Gruevskog iz stranke VMRO-DPMNE i kao lavovski dio koji traži Peter Schatz, mađarski medijski investitor čvrsto povezan s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Stanica i mrežno sučelje Ripostmk.com na koje se polaže Schatz trenutno su pod lupom sjeverno-makedonskih stručnjaka zbog provođenja skupih promocija u vrijednosti od 3,2 milijuna eura za male mađarske organizacije povezane sa Schatzom i zbog toga što su novac iskoristili za potporu Gruevskom u 2017 dok je nesrazmjerno podrivao javne ovlasti Zorana Zaeva.

Alfa TV uzivo također je dobila analizu od općinske udruge za provjeru stvarnosti F2N2 za unapređivanje obmana u vezi s nepoznatim pothvatom i ruskim utjecajem na državu.

Udruživanje

TV je redovite vrste, što podrazumijeva da nudi korisne sadržaje, društveni i zabavni program, koji uključuje filmsko i narativno stvaralaštvo i sportski program. Na sličan su način i autoritativne redakcije odvojene na obrazovne, kontakt-diverzijske i sportske redakcije, u kojima radi više od 50 pisaca i urednika, a cijela TV koristi zbroj od 137 pojedinaca.

Televizor je opremljen najnovijom inovacijom i izvanredan je u usporedbi s ostalim pripremljenim televizorima u okrugu. Alfa hardver za izradu potpuno je digitaliziran. Ovisi o okviru koji radi u XDcam dizajnu (napredno snimanje kamerom) i BlueRay krugovima. TV ima dva studija. Prva na teritoriju od oko 220 četvornih metara očekuje se stvaranje i ima sedam kamera uz kameru na dizalicu, a drugi studio na površini od oko 72 četvorna metra planiran je za vijesti i opremljen je s tri kamere. Specijalizirani odjel Alpha TV-a koristi 11 montažera, 12 snimatelja, 6 šefova, 6 šefova, 8 video blendera i 8 tona stručnjaka.

Povijest

TV od svog nastanka tijekom 90-ih bila je obližnja skopska televizija nazvana po TV Skopje. Tada ga je kupio poznati grčki novinski magnat Dimitris Condominas. Zbog načina na koji televizor nije dobio javnu koncesiju, Grci su ubrzo prodali televizor, što je nove vlasnike učinilo francuskim, no dodatno nisu postigli ništa što je izradio TV, pa je 2008. popularni makedonski menadžer novca Sterjo Nakov pretvorio se u vlasnika. Aranžman je vrijedio velik dio od 1.000.000 eura. 2012. godine razmijenjena je Alfa TV.

Dostupnost

Zemaljski

Analogni kanal 18

Digitalni kanal 28

Boom TV kanal 007

Kabel

Blizoo Channel 008

Kanal Telekabel 118

Dostupno za većinu kabelskih operatora Provjerite dostupnost lokalnih operatera

Satelit

Ukupni TV kanal 006

IPTV

Max TV kanal 004

Kanal 701 (HD)