Zadruga 1


Zadruga 1 uživo direct (srpska ćirilica: Задруга, eng. Cooperative) je srpska reality TV serija koja se emitira na Pink TV, kao nasljednica reality TV serije Farma. Prva sezona započela je 6. rujna 2017.

U produkciji ove emisije radi oko 1500 ljudi. Za scenografiju su angažirani konzultanti i tehničari iz Hollywooda. Natjecatelji su pokriveni sa 140 kamera, a gledatelji mogu pratiti radnju iz različitih kutova. Kompleks Zadruga također ima jedinicu za kontrolu klime koja može stvoriti različite vremenske uvjete, odnosno snijeg u svibnju, kišu u kolovozu itd.

U emisiji natjecatelji pod nazivom "zadrugari" (eng. cooperators) žive zajedno u posebno izgrađenoj zajednici koja je izolirana od vanjskog svijeta. Naziv emisije koji gledate na Zadruga 1 uživo odnosi se na pojam zadruge, vrste seoske zajednice u kojoj je institucija zadruge držala zajedničku imovinu, stada i novac, a obično najstariji (patrijarh) član vlada i odlučuje za obitelj. Natjecatelji se izglasavaju (obično na tjednoj bazi) sve dok samo jedan ne ostane i ne osvoji novčanu nagradu. Tijekom boravka u kući kontinuirano ih prate televizijske kamere uživo kao i osobni audio mikrofoni.


Gledajte stream-ove potpuno besplatno

Svaki tjedan bira se novi vođa (srpski: vođa), koji ima odgovornosti prema cijeloj zajednici i posebne pogodnosti. On ili ona također moraju izdati proračune, koji su namijenjeni za svakodnevnu upotrebu. Tada voditelj treba izabrati dva pomoćnika (potrčko) i omiljenu osobu (omiljena osoba). Na kraju tjedna dvoje natjecatelja suočit će se s deložacijom. Jedan od njih je pomagač s najviše glasova ostalih natjecatelja, a drugi natjecatelj s najmanje glasova javnosti tijekom tog tjedna. U nedjelju navečer na Zadruga 1 besplatno dvojica od njih ponovno će se suočiti s javnim glasovanjem, ali će također igrati igru, koja u slučaju pobjede može udvostručiti postotak glasova natjecatelja i možda ga/ju spasiti od deložacije.

Kompleks uključuje 'Bijelu kuću', u kojoj žive natjecateljice, hotel u kojem živi vođa omiljena osoba, 'Rajski vrt', gdje se nalazi 'Mudro drvo', supermarket, pub, kasino, kozmetički salon i farmu. Preko puta jezera su restoran brze hrane, zalagaonica, zatvor itd.