CMC TV

CMC TV, jedini nacionalni glazbeni televizijski kanal, postoji već deset godina.

1. lipnja 2005. na TV ekranima pojavio se novi kanal samo za glazbu i od tada emitira glazbu i glazbeni sadržaj 24/7, 365 dana u godini. Vrlo brzo nakon njegovog nastanka, vrijednost i važnost CMC TV-a prepoznala je industrija. CMC TV uživo direct je 2006. godine osvojio međunarodnu nagradu Hot Bird TV Awards kao drugi najbolji europski glazbeni program putem satelita na preko 100 postaja. Za CMC TV velika prekretnica bio je 28. ožujka 2011. kada smo postali jedina nacionalna glazbena televizija.

Vjerojatno nema glazbenog imena na ovim prostorima koje nije bilo pred našim kamerama. Kako bi se svakodnevno pružao najsuvremeniji glazbeni sadržaj, na CMC TV uživo su pregledane tisuće videa.

S idejom "glazbe i glazbenika" već godinama zastupamo ne samo izvođače, već i sve druge osobe uključene u proces stvaranja glazbe. U suradnji s važnim udrugama i glazbenim institucijama zastupali smo autore tekstova, glazbe i aranžmana.


Gledajte online stream-ove 24/7

Osim glazbenih spotova, našim gledateljima svakodnevno donosimo vijesti iz svijeta domaće i strane glazbe te emisije Cafe, Portrait, Backstage, Maldoror Metal Box, CMC Top 30 - Nacionalna top lista, Top 40 domaćih, TOP 40 stranih i radimo neumorno za stvaranje novih zanimljivih sadržaja. Cilj CMC TV-a nije samo informirati o hrvatskoj glazbenoj kulturi i događajima na hrvatskoj glazbenoj sceni, već i pridonijeti njihovoj afirmaciji te stvoriti poticajnu atmosferu za njihov kreativni razvoj.

Dajući mladim izvođačima priliku da ih svakodnevno vide i čuju i pronađu put do publike, ne zaboravljamo ni one koji su stvarali vrijedna glazbena djela u doba kada je video bio rijetkost. Kroz projekt vinilne ploče emitiramo i stare pjesme bez spotova, nastojeći zadovoljiti glazbeni ukus svih generacija.

CMC TV besplatno je i pokretač Festivala hrvatske glazbe - CMC festivala, koji već sedam godina uživa status jednog od najvažnijih glazbenih događaja godine.