Parovi

Parovi je reality show sa sjedištem u Srbiji koji je kreirao Predrag Ranković. Emisija je premijerno izvedena 24. prosinca 2010. u emisiji Happy i odmah je dosegla ogromnu gledanost. Emisija također ima i 24-satni Tvbalkanuzivo.COM streaming uživo.

Emisija prati brojne natjecatelje, poznate kao Parovi uživo, koji su već dugo izolirani od vanjskog svijeta u vili po mjeri. Svakog tjedna jedan od natjecatelja eliminira se javnim glasanjem, a posljednji preostali natjecatelj osvaja novčanu nagradu.

Reality show prekinut je 12. prosinca 2020. godine, kada su svi sudionici izašli iz reality showa. Razlog odlaska je povratak producentice Silvane Stanković jer je većina sudionika postavila uvjet za ulazak u reality show da ona neće biti prisutna u devetoj sezoni. Stanković, koja je bila producentica od pete do osme sezone, osuđena je zbog mnogih stvari koje je radila, poput namještanja reality priča, namještanja silovanja, isključivanja tople vode, rezanja hrane, zaključavanja spavaće sobe i slično.

Pogledajte Parovi format u HD kvaliteti

Couplesis, natjecateljska emisija u kojoj skupina natjecatelja, nazvana parovi, živi u prilagođenoj "vili" (zapravo postavljenoj u zgradi Happy Channel), neprestano pod video nadzorom. Dok su u vili, natjecatelji su potpuno izolirani od vanjskog svijeta, što znači da s onima koji nisu u vili nema telefona, televizije, interneta, časopisa, novina ili kontakta. Međutim, ovo bi se pravilo moglo prekršiti u slučaju medicinske ozljede, obiteljske hitnosti ili smrti. Format emisije općenito se doživljava kao društveni eksperiment i zahtijeva da besplatno gledanje 24 sata Parovi komuniciraju s drugima koji mogu imati različite ideale, uvjerenja i predrasude. Iako zaključani u kući, parovi mogu napustiti konkurenciju. Ako sudionik krši pravila natjecanja, mogao bi biti izbačen iz vile. Sudionici se natječu za glavnu nagradu čija vrijednost varira tijekom sezone. Prve dvije sezone reality programi su se fokusirali na stvarne parove, no od treće sezone format se promijenio zbog poteškoća u pronalaženju parova. Sljedećih nekoliko godina bilo je kastinga, a ljudi s dugim i zanimljivim životnim pričama izabrani su za sudjelovanje u reality showu. Vila u kojoj se nalaze sudionici sadrži potpuno opremljenu kuhinju, dvorište, spavaću sobu, kupaonicu, kao i veliki dnevni boravak, veliki bazen i tajnu sobu. Sudionici su uglavnom iz raznih zemalja s Balkana.

Velika vila nalazi se u beogradskom delu grada, Zemunu. Vila sadrži veliku spavaću sobu sa 24 kreveta, veliku opremljenu kuhinju, veliki dnevni boravak, dva tuša, dva toaleta, tajnu sobu, tri izolacijske sobe, veliki bazen i veliko dvorište. Ime vile u kojoj se nalaze natjecatelji je "Vila za parove".

Tijekom prve dvije sezone parovi su morali proći razne svakodnevne zadatke, glumu, pjevanje, crtanje i slično. Uz to, imali su razne svakodnevne proizvodne zadatke koje su im predavali batler i pomoćnik u vili. Osoba koja je najbolje izvršila zadatak (svađa s partnerom ili prijateljem, zavođenje drugih parova), izuzeta je od nominiranja. Parovima su pomagali batleri, sobarice, sobarice i pomoćnici koji su bili stalno s njima. TV Hepi Uživo su pili i jeli iz zlatnih posuda, a "šefovi vila" mogli su smanjiti ili povećati glavnu nagradu, novčane kazne ili nagrade za parove, organizirati bal i slično. Tijekom šeste sezone bio je skriveni natjecatelj čiji identitet nije poznat ni parovima ni gledateljima. Skriveni se pojavio nad zvučnicima i obratio se parovima. Nije bilo moguće nominirati skrivenog natjecatelja, iako je predstavljen kao ravnopravan natjecatelj. Tijekom sedme i osme sezone bio je čarobnjak Merlin, koji je predstavljao glas produkcije. Merlin je imao priliku nominirati parove, smanjiti ili povećati glavnu nagradu i novčano kazniti parove. Merlin je bila čarobnjakova lutka, koja se nalazila u posebnoj sobi, koja je kasnije korištena kao dio tajne sobe.

 

Preko dana parovi imaju igre u kojima pobjednik dobiva određenu nagradu. Tijekom večernjih emisija voditelji reality showa dolaze na program i, često s gostima koji su sastavljeni od novinara, parovima postavljaju pitanja, kako izvana, tako i iz života u stvarnost.

Pogledajte besplatni reality show s Parovima

Tijekom redovnog emitiranja svake serije na televiziji se emitiraju dnevna i noćna emisija. Na TV-u Jutarnja kafa emitira se između 11 i 14 sati, a zatim bi se emisija mogla vratiti u 15 sati i ponovno završiti u 17:30, dok večernja emisija započinje u 18:30 i može trajati između 20 i 22 sata. Emisija je dostupna 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, u direktnom prijenosu uživo putem jednog od njezinih web stranica Tvbalkanuzivo.COM

O vili Parovi

Kuća se nalazi u Beogradu, u susedstvu Zemuna. Kuća ima veliku spavaću sobu sa 24 kreveta, opremljenu kuhinju, dnevni boravak, dva tuša, dva toaleta, tajnu sobu, tri izolacije, bazen i vrt. Izvorno ime kuće je Vila Parova.