RTRS

O RTRS-u

Emitiranje je započelo 19. aprila 1992. godine, kada je objavljen prvi Dnevnik iz banjalučkog studija. Radio-televizija Republike Srpske dio je televizije i radija, što je od ključne važnosti za Bosansku radio-televiziju (BHRT). Bazni kamp RTRS nalazi se u Domu RTV Republike Srpske, tačnije u Banjoj Luci. Ćirilica se koristi kao službeno pismo televizije i radija Republike Srpske. Vlasnik ove TV stanice je Vlada Republike Srpske. Glavni kampovi su: Trg Republike Srpske 9, Banja Luka, Bosna i Hercegovina, a to je već bila Radio-televizija Srbije (SRT).

Povijest RTRS-a

Kanal S sa Pala stvorio je početak radiotelevizije Republike Srpske, koja se poistovjećuje s početkom, koja će se emitirati 18. aprila 1992. godine, u trenutku kada je izvršeno uključivanje u program Televizije Novi Sad. 6. maja 1992. godine glavni program prebačen je s Pala.

U početku se radijski program počeo emitirati tijekom dana, a TV program otprilike dva sata. Bez obzira na vlastiti program, radnike su zanimale dnevne reportaže sa slike sa terena u TV programima, ali i u Radio Beogradu, Novom Sadu i Podgorici. Također je povećao broj sati vlastitog programa kako se broj radnika širio.

Nakon godinu dana uvezeni su svi dopisni poslovi i ispiti koji su radili u domeni tadašnje Republike Srpske. Baza podataka Radio-televizije Srbije predstavljala je tadašnji studio u Banja Luci, Trebinju, Bijeljini, kao i dopisne poslove u Doboju, Brčkom i Prijedoru.

Zlatno doba za RTRS došlo je 1993. godine kada je ova medijska kuća omogućila preko trideset nepoznatih TV timova da pokriju situaciju u ovoj četvrti u samo dva dana. U razdoblju od 1993., otprilike pola godine kasnije, Srpska radio-televizija također emitira vlastiti satelitski program koji je grupa organizirala na Palama i emitira na američkom teritoriju. Od tog trenutka širenje ovog biltena vidljivo je praktički iz dana u dan. Regulatorna agencija za komunikacije zatvorila je studio na Palama, koji više nije bio zainteresiran za zajednički program krajem 1997., zbog navodne pogreške u programu. Bojkot je trajao do proljeća 1998. godine, u trenutku kada su se sve specijalizirane mogućnosti televizije i radija preselile u Lukavicu, odakle ih se ponovno sjeća okupljeni aranžman srpskog tiska.

RTRS Live dobio je današnji naziv, JP Radio-televizija Republike Srpske, prije nego što je dobio naziv Srpska radio-televizija (SRT), koja je ostala u upotrebi do 1999. godine.

Organizator Radio-televizije Republike Srpske je Republika Srpska. Glavni urednik redakcije RTRS-a bio je Ilija Guzina. Službeno je organizirana kao otvorena medijska uprava koju je Narodna skupština Republike Srpske izabrala 30. prosinca 1993. godine, također na Palama. Do razmjene u RTV Dom Republike Srpske 2010. godine, osnovni kamp je bio u ulici Kralja Petra I Karađorđevića 129 u Banjoj Luci.

Kanal vijesti RTRS-a

Pokušajte ne biti informirani o RTRS kanalu uživo, gdje vijesti o nacionalnom planu, prije minutu napreduju u svjetskim vijestima, globalnim i domaćim principima, novčanim vijestima na rubu krvi i susjedstvu.

Što se trenutno nalazi na RTRS kanalu?

Na našim temeljima ugrađujemo prijenosne konture određenih kanala. Unatoč tome, nemamo problema s prenošenjem podataka o streamu na određenim kanalima i trenutno možemo uključiti dnevni prijenos RTRS kanala.

Kako mogu gledati RTRS emisiju?

Visoku razinu povezanih problema donosi vaše trenutno web udruženje. Pri malim brzinama dolazi do kolebanja zbog specijaliziranih problema u našoj trenutnoj distribuciji, a problemi koji proizlaze iz našeg temelja odmah se preuzimaju. Možete prijaviti probleme s emitiranjem RTRS-a putem područja Prijava pogreške.

Možete gledati RTRS kanal, koji je na vrhuncu RTRS uživo, vijesti i političke projekte, uživo na našim temeljima u bilo kojem stanju koje vam treba. Na našoj RTRS stranici, koja uključuje opcionalne distribucije, trenutni tok prijenosa kanala dostupan je korak po korak.

Program

RTRS je dodatno dostupan putem satelita od lipnja 2007. godine, postaja za srpsku dijasporu - RTRS SAT pokrenuta je u travnju 2013. godine i nije je mogla vidjeti satelit tijekom prijenosa. RTRS SAT isključen je 2014. godine, a na satelitu ga je zamijenio susjedni RTRS, a nešto kasnije taj je program zamijenjen RTRS PLUS.

Gledatelji mogu gledati program Televizije Republike Srpske u cijeloj Republici Srpskoj, teritoriju Crne Gore, dijelu Srbije, dijelu Hrvatske i teritoriju Federacije BiH.

Emisija Tvoje lice zvuči poznato emitira se od 12. listopada 2013. godine, a na isti se način emitira na Federalnoj televiziji i First TV-u.