RTSH 3

RTSH 3 je treći televizijski kanal albanskog javnog emitera, Radio Televizioni Shqiptar. Kanal se nalazi u sjedištu RTSH u glavnom gradu Tirani, najvećem gradu u Albaniji. RTSH 3 je jedini televizijski kanal u Albaniji koji emituje programe na raznim jezicima.

Kanal je počeo sa emitovanjem 31. avgusta 1996. godine i bio je dobro prihvaćen od strane gledalaca u Albaniji. RTSH 3 emituje programe posebno za jezike koji nisu albanski i odražava kulturu i tradiciju manjina koje žive u različitim dijelovima Albanije.

Programi RTSH 3

RTSH 3 uzivo nudi programe na raznim albanskim jezicima. Programi kanala uključuju vijesti, dokumentarne filmove, filmove, muzičke i kulturne programe na turskom, grčkom, italijanskom, srpskom, bosanskom, makedonskom i rumunskom jeziku. Kanal također nudi programe o svjetskim vijestima, politici, ekonomiji i sportu.

Turski programi

RTSH 3 emituje programe na turskom jeziku za albansku manjinu u Turskoj. Kanal emituje vijesti, dokumentarne i kulturne programe na turskom jeziku. Kanal emituje i turske filmove. Budući da turske TV serije imaju veliku publiku u Albaniji, kanal emituje i turske TV serije.

Grčki programi

Za grčku manjinu koja živi u Albaniji, RTSH 3 nudi programe na grčkom. Kanal emituje vijesti, dokumentarne i kulturne programe na grčkom jeziku. Osim toga, kanal emituje i televizijske serije koje se emituju u Grčkoj.

Italijansku Programi

RTSH 3 emituje programe na italijanskom jeziku za italijansku manjinu u Albaniji, koja ima bliske veze sa Italijom. Kanal nudi vijesti, dokumentarne i kulturne programe na italijanskom jeziku. Osim toga, kanal emituje i televizijske serije i filmove koji se emituju u Italiji.

Srpski programi

Za srpsku manjinu koja živi u Albaniji, RTSH 3 watch online nudi i programe na srpskom jeziku. Kanal emituje vesti, dokumentarne i kulturne programe na srpskom jeziku. Pored toga, kanal emituje i TV serije i filmove koji se emituju u Srbiji.

Bosanski programi

Za bošnjačku manjinu koja živi u Albaniji, RTSH 3 nudi programe na bosanskom jeziku. Kanal emituje vijesti, dokumentarne i kulturne programe na bosanskom jeziku. Pored toga, kanal emituje i televizijske serije i filmove koji se emituju u Bosni i Hercegovini.

Makedonski programi

Za makedonsku manjinu koja živi u Albaniji, RTSH 3 nudi i programe na makedonskom jeziku. Kanal emituje vijesti, dokumentarne i kulturne programe na makedonskom jeziku. Osim toga, kanal emituje i televizijske serije i filmove koji se emituju u Sjevernoj Makedoniji.

Programi rumunskog jezika

RTSH 3 takođe nudi programe na rumunskom jeziku za rumunsku manjinu koja živi u Albaniji. Kanal emituje rumunske vijesti, dokumentarne i kulturne programe. Pored toga, kanal emituje i televizijske serije i filmove koji se emituju u Rumuniji.

World News

RTSH 3 također nudi programe o vijestima iz cijelog svijeta. Kanal svojoj publici predstavlja vijesti međunarodnih novinskih agencija. Osim toga, kanal nudi i programe o međunarodnoj politici, ekonomiji i drugim temama.

Policy

RTSH 3 prati politička dešavanja u Albaniji i politička dešavanja širom svijeta. Kanal pruža političke analize i komentare. Pored toga, kanal intervjuiše lidere političkih partija u Albaniji.

Ekonomija

RTSH 3 prati ekonomska kretanja u Albaniji i ekonomska kretanja širom svijeta. Kanal pruža ekonomske analize i komentare. Takođe, kanal je za intervjue sa poslovnim liderima i ekonomistima.

Kultura i umjetnost

RTSH 3 nudi programe o Albaniji i svjetskoj kulturi. Kanal se fokusira na kulturne teme poput umjetnosti, muzike, pozorišta i književnosti. Pored toga, kanal takođe predstavlja programe o kulturnim događajima koji se održavaju u Albaniji.

Sport

RTSH 3 prikazuje sportske događaje u Albaniji i širom svijeta. Kanal emituje fudbal, košarku, odbojku, atletiku, plivanje i druge sportske događaje. Pored toga, kanal intervjuiše lidere i sportiste sportskih klubova u Albaniji.

Dječiji programi

RTSH 3 nudi i programe prilagođene djeci. Kanal emituje edukativne, edukativne i zabavne programe za djecu. Osim toga, kanal nudi programe koji pomažu djeci da razviju svoje vještine.

Obrazovni programi

shiko RTSH 3 nudi programe o obrazovanju u Albaniji. Kanal emituje programe o predškolskom obrazovanju, osnovnom obrazovanju, srednjem obrazovanju i univerzitetskom obrazovanju. Pored toga, kanal intervjuiše lidere i nastavnike obrazovnih institucija u Albaniji.

Tehnologija

RTSH 3 također nudi programe iz tehnologije. Kanal prati tehnološki razvoj i priprema programe o računarima, mobilnim uređajima, internetu, umjetnoj inteligenciji, robotici i drugim temama. Pored toga, kanal intervjuiše tehnološke kompanije i preduzetnike u Albaniji.

Sažetak o RTSH 3

Kao rezultat toga, RTSH 3 nudi programe o mnogim temama u Albaniji i širom svijeta. Kanal emituje vijesti, kulturu i umjetnost, sport, programe za djecu, obrazovanje, tehnologiju i još mnogo toga. Pored toga, kanal nudi programe na srpskom, bosanskom, makedonskom i rumunskom jeziku za manjine u Albaniji.