Prva TV

O Prvoj TV

Prva TV Uzivo Srpska Televizija srpska je poslovna telekomunikacijska kompanija s javnim uključivanjem.

Otpremljena 31. prosinca 2006 u 19 sati kao Fox Televizija, od prosinca 2009 do prosinca 2018. potraživala je grčka medijska organizacija Antenna Group.

Od svog nastanka pa sve do prosinca 2009. godine, lavovski je udio imala svjetska medijska kombinacija News Corporation, koja je svojoj aktivnosti dodala imidž Fox, imenujući Dana Batesa kao izvršnog direktora.Zvezde Granda uzivo Za vrijeme svog rada u korporaciji News Corporation, Fox televizija pažljivo je surađivala s tvrtkama News Corporation koje su imale organizacije u susjednim državama, na primjer, bTV u Bugarskoj i Fox u Turskoj, dijeleći kapacitete za stvaranje eksplicitnih zadataka i koristeći njihove susrete. Unatoč činjenici da se naglo postavilo na srpskom TV tržištu i poboljšavalo svoj udio u gledanosti naizgled beskrajno puno vremena iz godine u godinu, Fox televizija bila je gubitak novca, objavljujući godišnju nesreću i u 2007. i u 2008. Do kolovoza 2009. značajan obnova je započeta u organizaciji s otpuštanjem 60% osoblja odjela za vijesti u očekivanju dogovora s organizacijom koji se dogodio nešto kasnije.

Nakon ponude Fox televizije u prosincu 2009. za Antenna Group i trenutka neko vrijeme tijekom kojeg je Bates nastavio kao izvršni direktor, posao je ustupljen Dejanu Jociću u ožujku 2010, ali ime Fox televizije koristilo se sve do početak sljedeće TV sezone 18. rujna 2010., kada je organizacija ponovno označena kao Prva srpska televizija ili Prva. Jocić, njemački zamišljeni Srbin i prethodni šef nadzora ProSiebena, upravljao je Prvinim pothvatom na crnogorskom TV tržištu osnivanjem sestrinskog kanala Prva TV Crna Gora u kolovozu 2012. godine.

Nakon tri godine, 16. travnja 2013, nadređeni šef organizacije Dragan Nenadović nataknut je na situaciju predsjednika Uprave Prve

Povijest

News Corp bio je jedan od pet poslovnih skupova koji su dobili javnu telekom dozvolu u Srbiji na javnom delikatu koji je koordinirala Srpska radiodifuzna agencija u travnju 2006. Time su pobijedili solidno rivalstvo njemačke RTL Grupe koja je također trebala započeti Srpska aktivnost. News Corp imenovao je Dana Batesa, uspješnog šefa TV-a, za izvršnog direktora svoje vrhunske srpske aktivnosti.

Negdje u rasponu od četvrtine godine kasnije, 6. rujna 2006., tvar pod nazivom Fox televizija započela je s emitiranjem testnog signala koji se sastojao samo od superponiranog Foxovog logotipa. Nakon tri dana, 9. rujna 2006., točno u 20 sati, odigrali su svoj prvi pravi program pokretnih slika - narativ koji je izdržao oko 45 minuta - prije nego što su se vratili na testni signal Foxovog logotipa. Upravo isti raspored (testni signal velik dio dana s osamljenim snimljenim programom u 20 sati) odvijao se tijekom pratećih deset dana ili slično. Njihov rani večernji aranžman tada je poprilično produžen s nekoliko latino telenovela, slučajnim komponentnim filmom i igrama b-lopti ULEB Cupa iz tjedna u tjedan, uključujući srpske grupe (b-ball komunicira da su njihove prve interne kreacije). Tijekom dana puštali su testni signal, stare scene otpale emisije Hrvatske televizije Sanja i glazbene snimke. Dana 5. prosinca 2006., prije koordinate ULEB kupa, uključujući Crvenu zvezdu Beograd protiv PAOK b-ball skupina, izbila je galama između dva rasporeda navijača u dvorani Pionir i snimka koju je Fox televizija objavila pojavila se širom svijeta.

Sezona 2006-2007

Dana 22. prosinca 2006., Fox televizija emitirala je svoj prvi informativni program naglašavajući izvještaje uživo s beogradskog Trga Republike tijekom prosvjetljavanja stabala. U tom trenutku 31. prosinca u 19 sati, Fox televizija napokon je autoritativno poslala emisiju uživo pod nazivom Fox stiže kao sastavni dio njihovog izvještaja koji su tog dana vodili Zoran Baranac i Jovana Jakić. Uz ostale stvari, u programu je bio i direktor News Corpa Rupert Murdoch, koji je stanovnicima Srbije poželio sretnu Novu 2007. godinu i besplodan napor da se satelitskim putem povežu sa studijem Fox News u Bagdadu.

Tijekom svog osnovnog vremena legalnog telekoma, zabavni programi Fox televizije uglavnom su ovisili o starim i razumnim američkim sitcomima, emisijama i sredstvima za čišćenje, na primjer, The Bold and the Beautiful, ALF, Hollywood Safari, El Cuerpo del Deseo, Police Academy, s jednim Tree Hill, Cold Case i The Amazing Race su usamljeni potencijalni slučajevi za "skromno i staro" pravilo. U mjeri u kojoj se privatno isporučuju sadržaji, bez obzira na noćno emitiranje Fox Danas u 19 sati i dnevno Fox Fokus u 22 sata, Foxovo odjeljenje vijesti pokrivalo je odluke parlamenta u parlamentu 21. siječnja 2007. neredovitim programom Ubedi pobjedi koji je vodila voditeljica odjeljenja za vijesti Tanja Vidojević.

Tijekom travnja 2007, u suradnji s stvaranjem Adrenalina, organizacija je započela svoj najprometniji pothvat do tada s televizijskom emisijom za skretanje u trajanju od 60 minuta, koju je vodio zabavljač Marko Živić, a emitirao je svakodnevno u ne vikendima u 22:30. Praktički u isto vrijeme, dnevna televizijska emisija Katarina, potpomognuta prethodnom manekenkom Katarinom Rebrača, počela se prikazivati ​​iz dana u dan u 10 sati, baš kao i jutarnji program u 7 sati pod nazivom Fox I prijatelji.

Sezona 2007–2008

Za novu sezonu, svoju početnu, odlučujuću, Fox televizija ponovno je uspostavila postavku privatno kreiranom raznolikom testnom emisijom Da li ste pametniji od đaka petaka ?. Također je prošlo emisiju Marko Živić Show i Katarina, implicirajući da su dvije emisije završile nakon nekoliko mjeseci u eteru. Drugi novi projekti bili su WWE hrvanje s analitičarima iz susjedstva (napokon je premješten u kasnonoćni prostor nakon pritužbi gledatelja), U tuđoj koži u kojem obližnji VIP-ovi trguju na jedan dan (pao je nakon nekoliko scena zbog vrlo niskih ocjena samo da bi dugoročni povratak na RTV Pink) i Ludi kamen (igrana igra s izlascima koja traje sve do danas). Još jedna nova emisija bila je Ne daj se, Nina, nastala u suradnji s hrvatskom RTL Televizijom.

Organizacija je dodatno počela koristiti mišiće na polju igara stječući prava za španjolsku nogometnu Primeru División, a kasnije u listopadu 2007. prava za Jadransku košarkašku ligu.

U studenom 2007. debitirao je kasnonoćni sindicirani program Oralno doba u izvedbi Lanea Gutovića. Dana 31. prosinca 2007., primarni spomen legitimnog telekoma, izvještaji Fox Danas i Fox Fokus izbačeni su i zamijenjeni su u dvije verzije Fox Vesti.

Tada je u proljeće 2008., u suradnji sa sestrinskim mrežama bTV i Fox Turkey, Fox televizija počela emitirati obližnji oblik francuske nepisane TV drame Fort Boyard. Otprilike u isto vrijeme, dnevni program Posle kafe počeo je emitirati radne dane u 11 sati, a isprva su ga vodile Danka Novović, Olja Rakić i Bojana Kesić kojima su se prije pridružile i različite has. Krajem proljeća 2008., jutarnji program Fox I prijatelji (obližnji oblik Fox News programa Fox and Friends) odsjekao je.

Sredinom 2008. godine, dok su njezini uobičajeni projekti mirovali, Fox televizija premjestila je aranžman i emitirala se svakodnevno od 21:00 kao Fox Non-Stop s progresijom filmova i smanjenim aranžmanom. Tijekom sličnog ljeta 21. srpnja 2008., organizacija je dobila mjericu tako što je prvo detaljno detaljno uhvatila Radovana Karadžića kasno navečer i ometala njegov dosljedno rezervirani program kako bi se uživo emitiralo najnovije vijesti do ranih jutarnjih sati.

Vlasništvo

Na početku je News Corporation polagao pravo na Fox televiziju, jer srpski zakoni ne dopuštaju nepoznatim subjektima da posjeduju pola posto ili više telekomunikacijsku tvrtku s dozvolom za emitiranje u različitim zemljama. otprilike tada je ostalih 51% udjela raspoređeno među Draganom Karanovićem (21%), ITV2066 d.o.o. (organizaciju polaže Branko Salić, 15%), i Istočna TV d.o.o. (organizaciju tvrde Zoran Popović i Branislav Bukvić, 15%). Godine 2008. u medijima se pročulo puno priča o tome da se Fox televizija nudi CME-u, ali joj se ništa nije dogodilo.

Skupna nabava radijske žice

Krajem 2009. godine, nakon prethodnog lociranja grčkog tajkuna i vlasnika Antenna Group Minosa Kyriakoua u Beogradu, ponuda 49-postotnog udjela News Corp-a u Fox televiziji grčkoj medijskoj organizaciji Antenna Group za neotkriveni iznos proglašena je s razlikom u posjed službeno daje rezultate na glavni dan 2010. Marka Fox nastavila se koristiti. Unatoč činjenici da je mjera grčke kupnje ostala neotkrivena, u srpskim se medijima uglavnom pretpostavljalo da je ona iznosila 1 američki dolar uz preuzimanje svih dugova Fox televizije.

ANT1 Group kontrolira 49% udjela u Fox televiziji putem elementa sa sjedištem u Grčkoj nazvanog Warraner Ltd.. Što se tiče ostalih 51% udjela, dodatno ga je preuzela ANT1 Group, ionako to je učinjeno putem srbijanskog elementa pod nazivom Nova Broadcasting d.o.o. koju posjeduje još jedna pomoćna služba ANT1 Grupe u Grčkoj - Antenna Stream TV Ltd.

Kopernikus

U prosincu 2018., prethodni vlasnik "Kopernikus Technology" kupio je B92 i Prvu srpsku televiziju od ANT1 Grupe za 180 milijuna eura, mjesec dana nakon što je Telekom Srbija kupio Kopernikus Technology za 190 milijuna eura. Razmjena između državnog Telekoma Srbija i Kopernikusa otkrila je šok u Srbiji jer je Kopenikusova razumna vrijednost u trenutku nabave bila nekoliko puta niža od iznosa za koji je kupljen; dodatno je otkriveno da je značajan partner u organizaciji obližnji komparativ s upravnim dužnosnikom Srpske napredne stranke.

Dostupnost

Kabel

SBB Kanal 6

Kanal Supernove 6

Kanal Astra Telekom 3

MTS kanal 105

Iinetov kanal 8

Orion Channel 4

Satelit

Msat Channel 5

Ukupni TV kanal 6

IPTV

Kanal Net TV Plus 108