Hayat Plus

Hayat Plus ili Hayat PLUS je bosanskohercegovački satelitski televizijski kanal. Njime upravlja Hayat TV. Sjedište TV kanala nalazi se u Vogošći (blizu Sarajeva). Program je proizveden na bosanskom jeziku, a Hayat Plus besplatno program je posvećen bosanskoj dijaspori.

Program se emitira od 2002. (ranije poznat kao NTV Hayat SAT). Program se sastoji od raznih reportaža o životu Bosanaca u Australiji, Sjedinjenim Državama i Europi, a nastaje neposrednim kontaktom s ljudima u dijaspori. Najznačajnije TV emisije iz produkcije Hayat TV prilagođene su osobama u drugim vremenskim zonama, bez reklama i prekida. Hayat Plus surađuje s lokalnim TV postajama u BiH i često emituje njihovu tjednu kroniku.

Hayat Plus je dostupan putem kablovskih sustava u cijeloj Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji (zemlje Balkana). Hayat Plus uživo direct je dio posebnog Hayat TV  paketa (sa Hayat TV, Hayatovci, Hayat Music i Hayat Folk). Kanal diljem svijeta dostupan je putem satelitskog provajdera Eutelsat.


Emisije iz produkcije

Emisije produkcije "Hayat PLUS" realizuju se uglavnom kroz neposredan kontakt s našim ljudima u svijetu. Poseban naglasak kanala stavljen je na odličan domaći programski sadržaj, serijski program, revije Nogometne lige Federacije BiH, vjerski program, emisije koje emituju životne priče naših ljudi iz dijaspore i brojne emisije u produkciji Hayat TV. Također je važno naglasiti Hayatovu suradnju s lokalnim TV postajama emitiranjem njihovih tjednih kronika. Gledatelji imaju priliku dobiti informacije iz Bosanske Krajine, Travnika, Brčkog, Jablanice, Tešnja i drugih gradova BiH.

Emisije kreacije "Hayat PLUS" priznate su najvećim dijelom kroz direktan kontakt s našim rođacima na planeti. Izvanredan akcenat kanala stavljen je na nevjerojatan domaći programski sadržaj, sekvencijalni program, Nogometnu ligu Federacije BiH, strogi program, emisije koje emituju biografije naših rođaka iz dijaspore i razne emisije koje kreira Hayat Plus uživo. Dodatno je od vitalnog značaja prikazati zajednički rad Hayata s obližnjim TV postajama prenoseći njihove priče iz tjedna u tjedan. Gledatelji imaju priliku dobiti podatke iz Bosanske Krajine, Travnika, Brčkog, Jablanice, Tešnja i različitih urbanih sredina u BiH.