RTCG 1

O RTCG 1

U srpnju 2001. RTCG 1 je postala zajednička osoba iz Europske radiodifuzne unije (EBU) i postala punopravna osoba iz EBU-a najavom crnogorske autonomije 2006. Ključni pojedinci; Božidar Šundić (v.d. generalnog direktora) i Ivan Jovetić (predsjednik Vijeća RTCG). Jezik TV kanala je crnogorski, a Radio televizija Crne Gore (crnogorski i srpski: Radio i televizija Crne Gore / Radio i televizija Crne Gore ili RTCG, RTCG) otvorena je RTV administracija Crne Gore. Državnu organizaciju sa središnjim zapovjedništvom kao Televizija Crna Gora (TVCG - Televizija Crne Gore) iu Podgorici čini Radio Crna Gora (RCG - Radio Crna Gora).

Povijest RTCG 1

Radio Cetinje započeo je s emitiranjem 27. studenog 1944. i 1949. godine, Radio Titograd. 1990. godine promijenila je ime u Radio Crna Gora. Primarna radio emisija na Balkanu i jugoistočnoj Europi sagrađena je u Crnoj Gori udarom odašiljača smještenim na padini Petrović-Njegoš, Volujici kod Bara i Knjaz Nikoli 3. kolovoza 1904. 1957. godine glavni televizor predstavljen je na planini Lovćen. Mogle su se dobiti slike iz Italije. RTV Titograd osnovan je 1963. godine za stvaranje jedinstvenih TV programa. RTV Titograd je kasnije postala RTCG 1. Prva emisija TVCG u Beogradu bila je korisna emisija 1964., 2006.-2012. Od listopada 2002. RTCG 1 uživo pojedinac je iz EGTA-e, Europske televizijske reklamne grupe. Ova postaja emitira i Novi Zeland i Australiju pomoću satelita Optus D2 putem UBI World TV.

Upravljanje RTCG

RTCG je pod nadzorom Zakona o javnim RTV servisima, služi interesima svih stanovnika Crne Gore, koji ne uzima u obzir njihovo strogo, političko, seksualno udruživanje, socijalno ili rasno.

RTCG 1 Council Live imenuje generalnog direktora RTCG-a i promotore u otvorenoj zavjeri. Unatoč činjenici da bi ciklus aranžmana trebao jamčiti slobodu Vijeća, način na koji neke udruge koje nominiraju primaju državna financijska sredstva potaknuo je OESS i Vijeće Europe da izraze svoju zabrinutost zbog svoje autonomije od vladajućeg saveza. RTCG 1 predstavlja Vijeće stručnjaka iz 9 dijelova koje su odabrale udruge udruženih društava i koje je imenovao Parlament s izravnim lavovskim udjelom.

Možete dobiti RTCG prijenose uživo s najboljim Wi-Fi iskustvom. Nastojimo održavati kvalitetu prijenosa onoliko visokom koliko se razumno moglo očekivati. Ovaj problem često mogu iskusiti naši kupci koji se udruže preko linije prijenosnog sustava.

Dalje se razlikuje po sadržaju političkih vijesti. RTCG, koji je među trenutnim vijestima, trenutno je u fazi procjene trenutnih vijesti sa svojim analitičarima. Također možete gledati prijenos uživo na kanalu vijesti.

Novčana održivost RTCG-a često je ugrožena i snažno ovisi o državi kao ključnom izvoru subvencija. Izjednačavanje obveza RTCG 1 (2,4 milijuna eura) osigurano je državnim financijskim planom za 2014. godinu. RTCG ne plaća naknadu za telekom i legitimno se financira iz državnog plana potrošnje (1,2% financijskog plana), baš kao i od potrošnje koja promiče prihode (privremeno) i dijeli prihode. RTCG 1 se općenito smatra ovisnim o zakonodavnom tijelu, posebno nakon navodno politički izazvanih izgovora pisaca 2011. Njezino iskustvo s fondovima nedavno je u poteškoćama, a nesolventnost je zaustavljena 2012. godine, što je dodatno ugrozilo njegove autonomne kapacitete.