Naša TV

2015. godine počele su pripreme za emitiranje. U Mostaru su krajem travnja 2015. osnivači organizirali osnivačku skupštinu, kako bi se formirao kanal na hrvatskom jeziku, koji bi, barem u početku, trebao biti sadržajno vezan isključivo za Hercegovinu. Krajem lipnja 2015. godine u Mostaru je osnovana tvrtka Naša TV uživo s osnovnom djelatnošću emitiranje televizijskog programa. Prijavljen je na adresi Rodočkih branitelja bb. Direktorica tvrtke je Željka Kvesić, a izvršni direktor - producent Ivan Cigić.

Prvi najavljeni datum početka emitiranja bio je 15. veljače 2016.; pokrenut dan ranije, 14. ožujka. Osnivanje je pokrenulo 55 hercegovačkih poduzetnika. Osnivački prilozi bili su između 15.000 i 30.000 maraka. Cilj je bio postići heterogenu vlasničku strukturu, tako da nitko, niti pojedinačne interesne skupine, ne mogu utjecati na uređivačku politiku televizije. Ukupno je prikupljeno 990.000 maraka osnivačkog kapitala. Gledateljima se nudila putem kabelske TV Home TV i Telemacha. Prva urednica bila je Hloverka Novak-Srzić .

 

Programski sadržaj

Za početak, Naša TV uživo direct emitirala je tri sata programskog sadržaja iz vlastite produkcije. Dnevne emisije bile su Hercegovina danas i informativni dnevnik. Voditelji središnje informativne emisije bili su Damir Bliznac i Dijana Bošnjak. Nakon dnevnika svakodnevno su se emitirale emisije različitih sadržaja, poput sporta, kulture, politike i gospodarstva. Prostorno je u početku pokrivao događaje iz Hercegovine, a planiran je u budućnosti za cijelu BiH. Osoblje se u početku sastojalo od oko 20 članova, uključujući iskusne novinare i studente novinarstva sa Sveučilišta u Mostaru. Kasnije su pokrenute i druge emisije, kao što je talk show Good, Bad, Evil.

Naša TV besplatno je dostupan preko stranice. Cilj nam je doprijeti do bosanskohercegovačke publike i biti vodeća televizija koja proizvodi i emitira programe na hrvatskom jeziku u regionu programskim sadržajem koji objektivno afirmativno konotira i reproducira društveni, nacionalni i kulturni identitet. Osnovni cilj osnivača je izrada televizijskog programa