TV Palma

TV Palma besplatno bila je u vlasništvu Palme doo, tvrtke koju je u listopadu 1991. osnovao beogradski odvjetnik Miodrag Miki Vujović. 18. ožujka 1993. godine TV Palma je pokrenuta kao šesta beogradska TV postaja. U početku je emitirala na 39. kanalu od 17:00 do 02:00, i bila je jedna od prvih TV stanica u Srbiji koja je puštala video snimke za osobe 18+ (počevši od 15 do 01:00). Segment za odrasle je kasnije pomaknut na 02:00, ali je odluka poništena nakon negodovanja javnosti.

Najavljeno je da će emitirati svoj vlastiti kanal od posebnog interesa 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Može se dobiti besplatno putem nase internet stranice. Planiranje zasebne postaje bilo je nagoviješteno već dvije godine ranije.

Vujović je od 9. siječnja 1992. već vodio drugu TV stanicu na 34. kanalu, MV Channel Real Times. TV Palma uživo direct je uglavnom emitirao poslovne vijesti i satelitske reprize (MTV, Eurosport, The Children's Channel), a sponzorirao ga je Jugoskandik, lažna banka. vodi Jezdimir Vasiljević, Vujovićev kum (kum).

 

Gledajte razna emitovanja TV Palma

MV Channel prvotno je emitiran iz prostorija Borbe, novina blisko povezanih s vladajućom Socijalističkom partijom Srbije. Također, sjedište TV Palma u početku se nalazilo u prostorijama SPS-a kod Tašmajdana. Vujović je ured iznajmljivao od stranke, čiji je i sam bio član. Zbog toga se uvelike špekuliralo da su obje televizije ideološki blisko povezane sa socijalistima, što je Vujović opovrgavao. Do kraja 1993. TV Palma je počela emitirati na 34. kanalu, ostavljajući samo mjesto na groblju rezervirano za MV Channel Real Times, koji je na kraju u potpunosti ukinut.

Nakon obnove Magistrata u Zemunu, Srpska radikalna stranka, potpisavši 4. prosinca 1998. godine ugovor o zakupu zgrade na 30 godina, potpisala je podzakup TV Palma uživo. To se smatralo kontroverznim jer je SRS u to vrijeme bio dio lokalne vlasti u Zemunu, a i podzakup je bio nezakonit. U svibnju 2000. Vujović je odgovorio na optužbe da je stanica pristrasna prema SRS-u rekavši da svaka oporbena stranka može platiti emisiju poput Radikalskog talasa i da će joj se naplaćivati ​​pola cijene.