Al Jazeera Balkans

O Al Jazeera Balkans

Al Jazeera Balkans novinski je kanal koji polaže pravo na balkanske države kojima je primarno mjesto u Kataru. Preusmjeravanje komunicira na redovnom jeziku država Bosne, Srbije, Hrvatske i Crne Gore ("Iz svakog ugla I sa svake strane"). Razlog za utemeljenje preusmjeravanja jest komunikacija na njihovim lokalnim dijalektima s većinom u balkanskim zemljama, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji. Tamo je u trgovačkom centru BBI strip.

Al Jazeera Balkans uzivo (AJB) je TV mjesto smješteno u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, koje preuzima glavnu ulogu u prepiranju medija sa uspostavljajućim državama Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Kanal je važan za medijsku mrežu Al Jazeere.

Programi Al Jazeere za Balkan

Al Jazeera ima brojne projekte općeg tipa na TV kanalu Balkans. Dio tih projekata su; Programi Contrast, Recite Al Jazeeri, Oni Pobjeđuju, Nove Emisije, Kontekst, Dokumentarci, Al Jazeera Objektiv.

TV utor komunicira na uobičajenim dijalektima Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a nekoliko projekata na Al Jazeeri Balkans predstavlja varijante projekata koji se emitiraju na engleskom i albanskom jeziku Al Jazeera.

Unatoč činjenici da je kanal po svemu suštinski smješten u vijestima, on komunicira narative, programe razgovora uživo, nedavna zbivanja, napredak na polju poslovanja i inovacija i subjekte na polju sportskog rivalstva 7 dana 24 sata.

22. rujna 2010. godine, nakon određenog vremena mijenjanja, mreža Al Jazeera Media kupila je NTV 99, bosanskohercegovački sarajevski kanal za 1,56 milijuna dolara, i preimenovala ga u Al Jazeera Balkans (AJB). Početkom Jazeere za balkanske države, balkanskim je zemljama donio izvrstan, nepredrasuđen i besplatan izvor vijesti.

Program

Al Jazeera Balkans započela je s emitiranjem vlastitog programa 11. novembra 2011. u 18 sati iz žarišnog i trenutno pripremljenog studija u Sarajevu. U lokalnom medijskom prostoru postavila je nove stručne, specijalizirane i moralne mjere u pokrivanju TV vijesti. Korištenje sredstava i materijala iz tvrtke Al Jazeera usmjerava na arapskom i engleskom jeziku. Al Jazeera je možda najveći izvor podataka na planetu, a TV mreža ima 65 globalnih radnih mjesta. AJB se namjerava pretvoriti u kritični izvor svjetskih i lokalnih vijesti za promatrače.

Emitiranje

Program Al Jazeere Balkan komunicira se putem administratora veza u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Program se dodatno komunicira putem Interneta i satelita EUTELSAT 16A na položaju 16 stupnjeva istočno.

Al Jazeera Balkans je dostupna u HD cilju:

Satelit: Eutelsat 16A 16 ° E

Ponavljanje: 11.262 GHz

Polarizacija: vodoravna

SR: 30.000

FEC: 2/3

Standardno: DVB-S2 / 8PSK