RTV HB

RTV HB jedan je od vodećih televizijskih kanala u Bosni i Hercegovini. Osnovano je 1992. godine sa sjedištem u gradu Mostaru.

Kanal se emitira isključivo za hrvatsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Njegova ciljna publika obično je hrvatska zajednica, koja dijeli kulturne i političke veze između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Radiotelevizija Herceg-Bosne uzivo može se pratiti u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj te u ostalim balkanskim zemljama. Kanal nudi nacionalne vijesti, kulturne programe, zabavne i sportske programe.

RTV HB može se pratiti uživo na raznim satelitskim platformama i internetu. Na službenim stranicama kanala postoji i opcija prijenosa uživo.

RTV HB je lokalni televizijski kanal u Bosni i Hercegovini koji emitira za hrvatsku zajednicu. Osnovan je 1992. godine i od tada je ostao jedan od najpopularnijih hrvatskih kanala u Bosni i Hercegovini.

Kanal je 24-satni televizijski kanal sa sjedištem u Mostaru. Kanal nudi niz programa koji se bave kulturnim, društvenim i političkim potrebama hrvatske zajednice.

RTV HB može se pratiti iu drugim zemljama Balkana, posebno u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Kanal se može pratiti putem satelitskih platformi, kabelske televizije, interneta i IPTV-a.

Emitirani sadržaj kanala obično se sastoji od vijesti, sporta, kulture, zabave i glazbe. Osim toga, nude se i obrazovni programi, poput nastave hrvatskog jezika i programa hrvatske povijesti.

Budući da je RTV HB live osnovana za hrvatsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, uglavnom je gledaju Hrvati i hrvatski govornici. No, budući da je jezik emitiranja kanala hrvatski, programe mogu pratiti i oni koji tečno govore druge jezike.

Zaključno, RTV HB je lokalni televizijski kanal koji emitira za hrvatsku zajednicu koja dijeli kulturne i političke veze između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Kanal se može pratiti na satelitskoj, kabelskoj televiziji, internetu i IPTV-u, a često nudi i informativne, sportske, kulturne, zabavne i glazbene programe.

Radiotelevizija Herceg-Bosne (RTV HB) Prijenosi i programi

RTV HB uzivo je televizijski kanal za hrvatsku manjinu, koja uglavnom živi na području Bosne i Hercegovine, u blizini hrvatske granice. Emitirani stream kanala obično se sastoji od vijesti, sporta, kulture, zabave i glazbe.

Informativni program jedan je od najvažnijih programa RTV HB. Kanal pokriva nacionalne i međunarodne vijesti, politička i društvena kretanja, gospodarske vijesti i druge važne događaje. Glavni informativni bilten "Dnevnik" i dnevna informativna emisija "Vijesti", koje se emitiraju svakog radnog dana, među najpopularnijim su informativnim emisijama kanala.

RTV HB emitira i sportske programe. Kanal uživo prenosi utakmice nogometnih liga Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Programi pod nazivom "Sport", "Sport Plus" i "Nogomet" su među sportskim programima kanala.

Kulturni i zabavni programi kanala fokusirani su na tradiciju, običaje, povijest i kulturu hrvatske zajednice u Bosni i Hercegovini. Program "Hercegovački folklor" fokusiran je na hrvatsku tradiciju i folklor na području Hercegovine u Bosni i Hercegovini. U glazbenom programu "Zvuci Hercegovine" nastupaju domaći hrvatski glazbenici, dok je zabavni program "Kutija" pun natjecanja i drugih zabavnih sadržaja.

RTV HB nudi i satove hrvatskog jezika. Ovi programi organizirani su kao pomoć studentima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Hrvatskoj i onima koji žele učiti hrvatski jezik u Hrvatskoj.

Emitiranje kanala nastavlja se od 07:00 do ponoći svakog radnog dana. Emitiranje se izmjenjuje između informativnih emisija prije i poslije, sportskih programa prije i poslije, glazbenih i zabavnih programa, kulturnih i drugih programa.