Kanal A

Kanal A uživo je prva slovenska komercijalna televizija. Kanal, koji djeluje u sklopu PRO PLUS d.o.o., ima nacionalnu pokrivenost. U svojoj primarnoj ciljnoj skupini gledatelja (18–49 godina), Kanal A je drugi najgledaniji TV kanal u Sloveniji.

Gledateljima se nudi informativni program Svijet (SVET) koji se emitira radnim danom. U jesen 2011. SVET je lansirao novo subotnje izdanje: World: Zoom (Svet: Povečava). Kanal A također prikazuje utrke Moto GP-a, TopGear, program za automobilske entuzijaste pod nazivom The Steering wheel (Volan). Od jeseni 2013. godine prikazuje se novi reality show TOP 4 s Tjašom Kokalj. Kanal A prikazuje i nekoliko popularnih međunarodnih formata, vrhunske igrane filmove i hit serije.
 

Kanal A gledatelji mogu pratiti od 16. svibnja 1991. Bio je to potpuno novi element na slovenskom televizijskom tržištu i u to vrijeme prva nezavisna televizijska postaja na području bivše Jugoslavije. Razvoj se ubrzao ulaskom SBS-a (1997.), koji je omogućio razvoj brze televizijske tehnologije i interneta.


Programska shema

Dana 23. listopada 2000. Kanal A besplatno pripojio se PRO PLUS d.o.o. Programska shema je promijenjena i Kanal A sada nudi još širi i komplementaran izbor sadržaja POP TV-u. 1. listopada 2001. pokrenut je prvi informativni program Extra (preteča Extra Magazina) te moderna i urbana vremenska prognoza Meteor sa stranim voditeljima slovenskog govornog područja. Kanal A postavlja trendove glamura dodjelom Oscara (ožujak 2001.), a od svibnja 2001., šest godina za redom, također i natjecanjima ljepote; Miss Universe Slovenije i Miss Universe svijeta. Kanal A je u svibnju 2002. ponudio ekskluzivno praćenje za slovenski teritorij Svjetskog nogometnog prvenstva u Tokiju, au lipnju 2006. polovicu (32) utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj.


Emisije i program

Kanal A uživo direct je 27. ožujka 2002. pokrenuo prvi reality show u Sloveniji – Popstars, a godinu dana kasnije i drugu verziju te glazbene Odiseje. Na Kanalu A rođene su glazbene grupe Bepop i Unique. Mlađa publika je od ožujka 2004. do kraja kolovoza 2004. mogla uživati ​​u glazbenoj emisiji Non-Stop Music u emisiji E+ koja predstavlja »Sve što trebaš za život«. Kanal A nudio je i emisije Katarina (2007.), TV Tuba (2008.), Svingerji (2008.), Zvezda pokra (2010.) itd. U veljači 2007. godine pokrenut je Svijet kao prva informativna emisija na Kanalu A.

Kanal A u domaćoj produkciji svojim gledateljima nudi vijesti i zabavne sadržaje. Program je bogat brojnim stranim hitovima – filmovima, serijama. Informativni program Svijet na Kanalu A (SVET na Kanalu A) emitira se radnim danom u 18.00 i u 19.45 sati, a nakon toga slijedi kratki sažetak s najnovijim vijestima. Kreatori programa svoje priče oblikuju na temelju televizije uživo